Vad hände sedan?

oktober 21, 2015 Posted by Emma

Det finns verkligen så mycket intressanta saker i vår ogivning som är värd att berättas. På 80-talet hände en av världens största katastrofer, Tjernobyl. det går att läsa otroligt mycket om olyckan 1986 och än idag lider både människor och natur av dess följder.

Flera fordon och människor bekämpade branden men vad hände sedan? Fordonen utsattes för strålning och måste flyttas från allmänheten. En särskild kyrkogård för både stadens fordon och räddningsfordonen upprättades. Den finns kvar än idag på samma ställe.
jdjdj
Ett stort fält i närheten av Rassokha hyser cirka 1500 fordon, alla utsatta för radioaktiv strålning. Militärhelikoptrar som användes för att vattenbomba reaktorn står bland ambulanser, bulldozers, lastbilar och stridvagnar plus en massa andra fordon.

Det går såklart inte tat besöka platsen eftersom den är farlig så den är omgärdad av taggtråd. Visste du om detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *