Ett ljus i mörkret!

november 26, 2015 Posted by Emma

Jag är nog inte ensammen om att november månad verkligen fått upp ögonen för ondskan. Terrorn kom närmare hemmet. Det finns människor som upplever bomber varje dag. För att undfly kriget måste de lämna allt de äger, sina kära och ja, faktiskt hela den värld de känner till. Det har tidigare varit omöjligt att komma till Europa utan att riskera livet. Anledningen är Medelhavet.

Inom politiken känns det som allt handlar om pengar. Visst det är en viktig fråga också eftersom svenska välfärden inte får sättas på spel. Däremot är det galet att det finns så många som ser ett sätt att tjäna pengar på folk i kris. Folk är villiga att betala allt de äger och gamar är inte sena att utnyttja det hela.

Därför är det skönt att det finns människor som Emad Zand som lyser upp i mörkret. En som spås bli en av världens främsta ledare men som ändå vill bidra till flyktingkrisen. Han fick ett pris i London om just ledarskap. Läs mer här om det. Nu har han sålt stora delar av sitt företag och satsar dem i sitt projekt Refugee air. Det ska ge flyktingar säkra passager. Jag tycker att de är fantastiskt och att det ger hopp om mänskligheten.
hhda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *