Tycker du om ditt hus?

augusti 23, 2015 Posted by Emma

Ibland tycker jag att det är en ganska pengakåt värld vi lever i. Visst jag skulle inte heller tacka nej till en stor summa pengar men ibland kanske det är bättre att se andra fördelar. En bror till bekant till familjen dog för ett tag sedan. Han hade ingen familj våran bekante ärvde huset. De är uppväxta i en liten by utanför Västerås. Så han vände sig till HusmanHagberg i Västerås och bad de sälja huset till ett fast pris. Fast han ville att de skulle bo en barnfamilj där. Nu vet inte jag om det verkligen kan ställa det kravet, men det blev iallafall sålt till en barnfamilj.

Här kommer min poäng. Han sålde huset till en lägre summa så att en ung familj skulle kunna flytta in och göra det levande igen. Inte några rika snobbar utan en vanlig knegarfamilj. Är det inte bättre att göra så. Istället för att styla huset för att trissa upp priset så får familjen själva göra det som de vill ha det. Tycker att fler borde göra så. Våran vän till familjen tjänade ju ändå pengar på försäljningen. Tycker folk blir så snikna när det handlar om pengar! Tycker du om en kåk är det väl viktigt vem det är som köper det?
chhc

En talande bild

juli 19, 2015 Posted by Emma

hduud
Den här bilden tycker jag är fantastiskt. Tänk så mycket vi missar genom att enbart kolla på våra mobiler. Vi är blinda för den skönhet som omgärdar oss, om ingen lägger upp den på Facebook.

vi går blinda genom dagens samhälle! En talande och tänkvärd illustration.

Låt sommaren börja!

juni 15, 2015 Posted by Emma

Nu är jag redo för sommaren så låt sommaren börja!!!!
Jag har hämtat hem mina viner från Pelican, jag har mina fina viner där.
Att jag hyr ett förråd för viner har flera anledningar. Det är billigare än att köpa en vinkyl, platsbrist i hemmet, perfekt temperatur. Fast den bästa anledning är såklart att jag inte dricker upp det innan. Ni vet hur det är när man fått lite för mycket under västen. Då är det lätt att korka upp ännu en flaska. När spriten går in går vettet ut. Helt ärligt tror jag inte att jag skulle ha några flaskor kvar om jag hade dem hemma. Jag älskar fina viner. Det här är alltså en perfekt lösning för mig. Nu är det dock sommar och det ska firas så jag har hämtat hem ett tjugotal riktigt trevliga viner som ska avnjutas under dessa månader.

eii
Vin är en fantastiskt dryck. Finns väl ingen annan dryck med en sådan historia!?!?!
Jag älskar vin och mat och tycker det är spännande hur olika smaker kan lyfta fram vinet. Exempelvis att ta en chokladbit och sedan smaka på vinet. Sedan att jämföra vilka smaker som lyfts fram om jag exempelvis tar en ostbit istället. Helt otroligt hur olika ett och samma vin kan smaka.

Första flaskan ska korkas upp till midsommar. Då blir det grillat till. Till sillunchen däremot blir det en helt vanlig snaps.

Världens finaste hundsäng

maj 10, 2015 Posted by Emma

Jag måste bara visa vilken fin hundsäng som jag beställde från Olivers-Petfood.
hundsäng
Jag tycker att de flesta hundsängar kan vara lite tråkiga. De ser nästan likadana ut, så jag blev kär direkt när jag såg denna. Jag tycker det är viktigt att hunden har en egen hundbädd att gå till när den behöver. Så att han har något alldeles eget. Jag har nästan alltid haft hund och vi hade alltid hundkorg hemma. Jag förstår inte dem som sover med sina hundar i sängen. Visst är det härligt att gosa men hallå hur ofräscht är det inte då? Nu menar jag inte att hunden är ofräsch men det är inte direkt så att jag orkar bada honom efter varje promenad. Han får vara överallt annars, soffan, köksstolarna ( okej inte på bordet såklart) men sängen vill jag ha för mig själv. Sedan är det sällan som hundbäddar matchar med inredningen, men nu har jag alltså hittat en riktigt cool som kommer bli en häftig inredningsdetalj dessutom. Jag tror nästan att jag längtar mer efter denna hundbädd än hunden. Han är nämligen utan sin bädd ikväll. Jag har bäddat med några handdukar till honom, det får duga tills jag får hem hundsoffan. Den gamla hundbädden sjöng på sista versen och de tömde grovsoporna idag så jag passade på att gå ner med den så fort jag beställt den nya. Endast det bästa är gott nog till min lilla kille :)

Nu sitter sommardäcken på bilen

april 10, 2015 Posted by Emma

Det brukar talas om aprilväder. Snö, regn, sol och blåst alla fyra årstiderna i en och samma månad. Jag har bestämt att det är vår nu, jag får ändå inte köra med mina dubbdäck efter den 14 april. Jag gissar att jag inte är ensam att byta däck idag eller denna helg. Jag köpte faktiskt ett par nya sommardäck i år. Så tyst det är att köra med dem! det blev ett par Nokian Hakka Blue.
Nokian-Hakka-Blue
Det är så enkelt att välja däck nu sedan EU införde sin märking. på så vid går det att jämföra olika däck. Det är tre saker som är märkta våtgrepp, bränsleekonomi och ljud. Det finns ju många däck som är likvärdiga enlig märkningen men då är det bara att kika i tidningar. Däck är nämligen något som alla större tidningar testar. Sedan finns det ju såklart branschtidningar också. Nokian Hakka Blue blev bäst i test i Aftonbladets undersökning, därav valet!

En ny soffa till hemmet

mars 26, 2015 Posted by Emma

Jag älskar modellerna som finns på soffor. Under 90-talet såg alla soffor i stort sett likadana ut. Nu finns det en uppsjö av olika modeller, material och färger.

Jag gillar det som är klassiskt modernt. Kanske är det därför som jag skulle kunna gå bananas inne på ILVA! De har väldigt många soffor jag skulle kunna ha i mitt hem. Ikväll har jag köpt denna.
sogg
Den är en soffa som är ett praktexemplar av min stil. Precis det jag menar med klassiskt modernt. Den har drag av 1800-talets soffor med det vackra böljande linjerna. 50-talets retrostil med färgerna och träet. Samtidigt är det smakfullt kombinerat med det strama minimalistiska moderna. Den här soffan skulle passa lika bra i en supermodern innerstadslägenhet som i en sal i gammalt hus eller en funkisvilla. I min bostad kommer den såklart att passa som handen i handsken eftersom jag älskar att blanda gammal med nytt. Ett tips till er som är på jakt efter soffor rea, så fanns det väldigt många att välja bland. Den här soffan var nedsatt med 2500 sek så jag fick den för cirka 7500, ett fynd!

En kompis på väg på en vårresa

mars 11, 2015 Posted by Emma

En god vän till mig, Peter Krytzov skall ut på en lång härlig resa snart, jag är inte så lite avundsjuk på honom. Han startar i Stockholm och komemr sedan att flyga till Paris, vidare till London och sedan över Atlanten till Canada. Han skall bila hela vägen ner till Mexico. Peter kommer att vara borta i över 2 år och beöka nästan hela världen och det kan man ju lätt bli lite avundsjuk på! :)
Peter Krytzov Werlabs svarsportal
Peter Krytzov är intresserad av Werlabs svarsportal och det är kanske inte så konstigt eftersom han är doktor och har studerat förebyggande hälsovård i många år. Så han skall på sin långa jordenrunt-resa studera hur människor i andra delar av världen tänker rutn förebyggande hälso- och sjuk -vård. Det skall hur osm helst bli väldigt spännande att följa hans resa runt jorden och att följa hans bloggande, han komemr att skriva om sina findings på webben så tt alla kan följa dem.

Länge sen sist nu

maj 14, 2014 Posted by Emma

Ja, det var ett tag sedan jag bloggade nu, blir så ibland (ja, ja, ett år är väldigt lång tid), men nu skall jag i alla fall skriva av mig lite. Det har varit vår väldigt länge i år, det är på sätt och vis skönt, då kan man sakta vänja sig vid att sommaren snart är på gång. Kungsträdgården har blommat och solen har både kommit och lämnat oss, men snart kommer sommaren och den varma sköna solen tillbaka!

Körsbärsträden blommar i Kungsan!

Visst är det vackert med krösbärsblommorna!?

Linkedin

Jag har inget konto på Linked in, det har dock många av mina vänner, t.ex.
Ebba
Carolin
Peter

Jag tror att Linkedin är ett bra verktyg för att knyta professionella kontakter, många använder det för att nå ut och sprida sitt budskap. Så, japp, snart ser ni mig på ett Linkedinkonto där ute i cyberrymden! :)

Vad ska ni göra i sommar?

Nå, vad skall ni hitta på i sommar? Några kul resor, äventyr eller något annat spännande på gång, skriv gärna en kommentar om vad ni tycker.

Den bästa dieten!

maj 14, 2013 Posted by Emma

Nu ska jag säga som det är. Efter att våren kom till Svea rike så började jag gå ut och festa alldeles för mycket. Dels så åt jag mycket på restauranger och andra institutioner, och sedan hände det ofta att jag fortsatta med att dricka öl och drinkar. Och nu får jag betala priset med en liten kula på magen som jag bestämt mig för att avlägsna. Än så länge går det oväntat bra!

Jag har nämligen upptäckt en ny diet som jag använt mig av i ungefär två veckor och som jag är mycket nöjd med. Den har många fördelar jämfört med till exempel Atkinsdieten och flyvärdinnedieten. För det första så är den otroligt lätt att hålla och för det andra har den visat sig vara bra för kroppen, istället för att tära på den. Dieten läste jag först om på 5-2 dieten.com och innebär att man äter normalt fem dagar i veckan för att sedan fasta i två dagar. Under dessa två dagar av fasta får du äta fast föda men kaloriintaget ska inte överskrida ungefär 600 kalorier.

Efter att alltså ha testat denna diet i två veckor så har jag redan förlorat många kilo och mår dessutom toppen. Denna diet sätter nämligen igång hjärnan, som stimuleras av den lilla stress som hungern skapar!

Lovande diet!

Lovande diet!

Vilken månad – inte!

maj 5, 2013 Posted by Emma

Min vårträning fortsätter som vanligt och jag börjar verkligen se en viss skillnad. Min kropp börjar få lite muskler och många av mina vänner säger till och med att jag börjar se riktigt snyggt ut. Hur det är med den saken är svårt att avgöra själv, men visst börjar jag få lite mer definition.

Men min träning är egentligen det enda som varit riktigt positivt som pågått under den gånga månaden. Av någon anledning så lyckades jag nämligen göra av med alldeles för mycket pengar i april och hamnade därmed i en sits där jag var tvungen att ta ett smslån för att klara mig ur situationen. Mikrolån, som denna typ av lån också kallas är ett utmärkt sätt att få in snabba pengar på kontot om man har en räkning som snabbt behöver likvideras. Det enda som krävs är att man är en svensk medborgare som är över 20 år och inte har några betalningsanmärkningar. Men trots att dessa lån är bra är aldrig roligt att stå i skuld till någon.

Anledningen till att jag hamnade i denna knipa under den föregående månad var att jag blev alldeles till mig då vårdagjämningen kom och började gå ut och handla kläder samt träffa vänner. Att vara social och aktiv på detta sätt kostar en massa pengar. Så, ny blir det fiskpinnar och potatismos månaden ut!

Lånade pengar

Lånade pengar