Category: ‘Annat’

Åre under Påsken?

mars 20, 2017 Posted by Emma

Jag blir så less på mig själv ibland för jag är så sen att bestämma mig. Det är bara några veckor kvar till påsk och jag vet inte vad jag ska göra. De flesta av mina vänner ska resa till Åre och jag är sugen på att följa med. Problemet är att Åre är sjukt dyrt under påsken. Jag sitter och tittar på pris på lån för att se om det ändå inte går att lösa på något smidigt sätt.

Jag älskar Åre och särskilt under den sena våren är det fantastiskt. Nu var det längesedan jag var där men ser ändå framemot att åka slalom och dricka ”Mora Nisse.” Vet ni vad Mora Nisse är för drink?
Jag kan säga att det är den bästa drinken under vintern och passar särskilt bra i fjällen.

Du kan välja att servera Mora Nisse som shot eller i snygga likör- eller martiniglas. Det är ett superlätt recept. Ni tar en del likör 43 och sedan en del varm blåbärssoppa. Sedan toppar ni med vispad grädde. Musm, ni ser att jag inte kan låta bli att blogga om lite godissaker ändå :)
mora

Sankt Patricks day

mars 15, 2017 Posted by Emma

patr
Till helgen är det Sankt Patricks day. Jag ska ha lite fest för ända sedan jag var i London och av en slump hamnade på en krog på Sankt Patricks day så har jag älskat denna irländska högtid. Att den i år infaller på en fredag gjorde att jag bjöd hem flera av mina vänner. Idag har jag köpt massor av gröna dekorationer. Det är lätt att hitta dekoration till Sankt Patricks day i Sverige. Inte för att firar helgonet i sig, eller att det bor många irländare här. Anledningen är nog snarare att vi svenskar gillar att festa.

Allt är klart inför festen, nästa. Hela kylskåpet är fullt av irländska drycker. Fast jag har ett problem, maten! Jag funderar på att göra en irländsk gryta. De påminner om svenska grytor med kött, potatis och kryddor som finns här. Fast ett problem är att jag inte har någon bra gryta hemma. Kastruller och en stekpanna har jag men ingen bra som passar. Jag önskar mig en Le creuset och det har jag gjort länge så kanske dags att slå till nu. Kan jag ju tillreda påsklammet i den också 😀

Jag får väl improvisera annars, är det någon av er som har tips på goda irländska maträtter så lämna gärna en kommentar.

En strålande söndag

februari 13, 2017 Posted by Emma

Igår var en riktigt härlig dag. En sådan där dag då positiv energi yr i luften och liksom omgärdar hela kosmos. Jag, syrran och mamma begav oss ut på bostadsjakt. Vi skulle träffa en fastighetsmäklare Sollentuna för att visa en fin liten villa till syrran. Hennes man skulle egentligen med men han blev sjuk så jag och mamma hoppade in istället.

Det är faktiskt väldigt fint ute i Sollentuna. Finns väldigt mysiga villaområden. Huset vi titade på var jättefin och syrran vill lägga ett bud. Märklaren var verkligen toppenbra och kunde svara på alla frågor. Efter titten blev den lunch och en lång promenad. Vi hade det asroligt verkligen. Jag minns inte ens när det bara vara vi tre sist. Vi stannade på ett café och drack varm choklad också. Tänk vilken energiboost det går att få från dem man älskar <3 Sedan avslutades kvällen väldigt bra också. Läste att Fizzypop eller Bubblizz som godiset också heter ska bli glass. Det är SIA som kommer att sälja den med namnet Fizzy Dizzy. Jag är som ni vet en godisråtta så jag somnade verkligen sött efter den nyheten! Vem älskar liksom inte fizzypop? hhhss

Unga föräldrar

januari 27, 2017 Posted by Emma

Min kompis syrra har precis fått barn. Hon är typ 17 år bara! Det är tur att Sverige har så bra sociala skyddsnät med socionombemanning för hon får jättemycket hjälp. Hon är tillsammans med barnets pappa men de bor inte tillsammans. Hon få både praktisk hjälp och råd av en socialsekreterare och det är ju toppen. Fast jag kan inte låta bli att tycka att hon slösat bort sin ungdom. Det är de här åren hon ska vara ute och ha roligt och upptäcka världen. Visst hon kan säkert fixa barnvakt och liknande och göra massor av roliga saker trots att hon har barn. Fast kan inte låta bli att tycka att hon åtminstone borde tagit studenten innan hon skaffade barn.
teenm

Förresten brukar ni titta på teenage mom på MTV? Jag tycker att det programmet är ganska bra. Det syns ju att det inte är en dans på rosor med barn, fast ändå har de inte gjort det som att livet är slut heller. För det är det ju inte trots att det kan låta som så på skolans sexualundervisning men det är ju lite propaganda i avskräckande syfte. I vilken ålder tycker/tror ni att det är bäst att få barn?

Lakritsyoghurt

november 1, 2016 Posted by Emma

Har ni sett att det kommit lakritsyoghurt? Jag sa ju att jag var en godisråtta!
jdjdjjd
Det är Ålandsmejeriet som gett ut den. Helt ärligt kanske jag inte tyckte att det var den godaste. Fast jag såg att de tipsar att göra en smoothie med hallon. Det kan jag verkligen tänka mig blir gott. En hallon/lakrits smoothie. Det måste jag testa i morgon, måste bara köpa frysta hallon först. Är det någon av er som testat denna?

Jill Johnson så mycket bättre

oktober 23, 2016 Posted by Emma

Ni missade väl inte ”Så mycket bättre” på TV4 i går. Det var premiär och wow vilket bra avsnitt.
Min favorit var ändå Jill även om jag tycker att Magnus Carlson hade bästa originallåten.

Anledningen att jag gillar Jill var att jag tyckte hon gjorde den personlig. Danny var också väldigt bra att tolka låten på sitt vis.

Det var verkligen ett superbra avsnitt! Vilken låt tyckte ni var bäst?

En mors kärlek

september 16, 2016 Posted by Emma

dnuggd
En mors kärlek är något du bara kommer att uppleva en gång i livet. Visa därför att du uppskattar den innan det är för sent! Det behöver inte vara morsdag för att du ska göra något för din mamma. Viktigast av allt ta ingen i din familj för given!

Jag är en godisråtta

augusti 27, 2016 Posted by Emma

Det är nog ingen son läser den här bloggen som har missat att jag är en godisråtta. Jag älskar godis. Det är jag såklart inte ensammen om eftersom vi i Sverige är det land i världen som stoppar i oss mest med godis.
jjid

Godis blir du aldrig för gammal för. Utomlands äter sällan vuxna godis, förutom choklad, eftersom det anses lite barnsligt. Fast vem bryr sig? Livet är till för att njutas. I Sverige finns det dessutom så många olika sorter och lyxigare godis för vuxna. Godis passar faktiskt även att ge bort som presenter. Choklad är en klassiker att ge bort men nu finns det så mycket annat spännande godis att ge bort.
När jag är bjuden på middag så skippar jag ibland vinflaskan och ger istället bort en presentask med godis. Senast gav jag bort lyxiga lakritsgodisar med ett periskahölje. Supergoda. Jag går såklart inte på Pressbyrån och köper lösgodis och ger bort utan väljer exklusivare sorter. En sida som jag tycker är bra är Godis.se, där beställer jag ofta från när jag ska ge bort karameller.

Arvet till eftervärlden och nuet

juli 21, 2016 Posted by Emma

En sak som jag verkligen tänker ofta på är vår miljö. Vad kan vara viktigare än jorden vi lever på? Jag tycker det är skrämmande att läsa artiklar om hur isbjörnarna svälter till döds, hur städer riskeras att svämmas över och hur sötvattnet blir allt mindre samtidigt som befolkningen ständigt ökar.

Det viktigaste vi kan ge våra barn är ju en brukbar och oförstörd jord. Det gäller att ära livet och alla måste göra något. Som husägare är det mycket du kan göra. Du kan exempelvis se över hur du värmer upp ditt hus, vilket elvatal du använder och hur mycket vatten du förbrukar. Bara en sådan sak som att enbart ha lamporna tänd i det rummet du är gör mycket för miljön.

Det här med olika värmekällor har länge varit en stor bov när det gäller miljöpåverkan. Det var framförallt de fossila bränslena som ställde till det. Fossila bränslen används ännu i dag. Vilket är dumt eftersom det trots allt finns biobränsle att använda sig av. Skillanden mellan biobränsle och fossila bränslen är att biobränslen ständigt förnyas. Fossila bärnslen tar miljontals år för jorden att bilda. Så använder du fossila bränslen eller liknade byt genast. Jorden och dess välbefinnande är det viktigaste vi kan lämna till våra barn.
bbu

Inga M&M i Sverige

juni 10, 2016 Posted by Emma

Jag fortsätter med mina godisinlägg. Har ni sett vad tråkigt att inte M&M:s kommer att få fortsätta sälja i Sverige. Det hela handlar helt enkelt om det lilla m:et som pryder kulorna.

Har de ett stort M så går det bra men anledningen är Marabous chokladkulor som funnits på marknaden längre ser ut på det viset. Det anses som ”plagiat” annars om M&M inte ändrar. Eller plagiat kanske var fel uttryck men enligt en dom så är risken stor att folk inte ser skillnad på godisarna.

Jag gillar både M&M och Marabou. Fast jag inbillar mig att Marabous är nyttigare eftersom de innehåller färre färgämen.
hud